Yunanistan: IMF taksidini ödemeyeceğiz

Yunanistan yarın vadesi gelen 1.7 milyar dolarlık IMF taksitini ödemeyecek... Reuters'a konuşan bir hükümet yetkilisi, Yunanistan'ın 30 Haziran Salı günü vadesi gelen 1.5 milyar euroluk (1.7 milyar dolar) IMF taksitini ödemeyeceğini açıkladı. IMF tarafından yapılan açıklama ile “Yunanistan’ın ödeme yapmaması durumunda, borcunun devam edeceğini ve bakiye olarak kayda alınacağını” belirtildi. Syriza hükümeti ile kreditörler arasında hafta...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Reuters'a konuşan bir hükümet yetkilisi, Yunanistan'ın 30 Haziran Salı günü vadesi gelen 1.5 milyar euroluk (1.7 milyar dolar) IMF taksitini ödemeyeceğini açıkladı.


IMF tarafından yapılan açıklama ile “Yunanistan’ın ödeme yapmaması durumunda, borcunun devam edeceğini ve bakiye olarak kayda alınacağını” belirtildi.


Syriza hükümeti ile kreditörler arasında hafta sonu bir anlaşma sağlanamadı. Başbakan Alexis Tsipras da siyasi bir hamle yaparak kurtarma paketini 5 Temmuz'da referanduma götürme kararı aldı.


Pazar günü açıklanan karar ile Avrupa Merkez Bankası’nın ELA’yı sabit tutması üzerine, Yunanistan finansal bir çöküş yaşamamak adına Pazartesi gününden itibaren ticari bankaları ve Yunan borsasını 5 Temmuz'da yapılacak referandum tamamlanana dek kapalı tutma kararı aldı. Yunanistan, sermaye transferlerine kontrol getirme adına bu adımları attı.


Avrupalı liderler, Yunanistan referandumunun euroda kalmak ya da çıkmakla ilgili olduğunu kaydediyorlar.


(Bloomberg)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar