Yunanistan Varoufakis'in görevlerini azalttı

Yunanistan, kurtarma fonu için müzakere yürüten ekipte değişikliğe giderek, maliye bakanının en yakınındaki iki ismi görevden aldı... Yunanistan kurtarma fonu için müzakere yürüten ekipte değişikliğe giderek, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in en yakınındaki iki ismi görevden aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yunanistan kurtarma fonu için müzakere yürüten ekipte değişikliğe giderek, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in en yakınındaki iki ismi görevden aldı. Bu karar, kreditörler ile üç aydır süren müzakerelerden bir sonuç çıkmamasının ardından alındı.


Yunan hükümetinden bir yetkili basın mensuplarına gönderdiği e-mail aracılığıyla kreditörler ile günlük görüşmeleri yapma görevinin Dış İşleri Bakan Yardımcısı Euclid Tsakalotos'a verildiğini duyurdu. Buna göre Varoufakis'in görevi Euro Bölgesi ülkeleri ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülecek siyasi görüşmeleri denetlemekle sınırlı olacak.


Varoufakis Cuma günü Riga'da yapılan toplantıda, ekonominin yaralarını sarmak ve mali yardımı onaylatmak gibi konulardaki uzlaşmaz tutumu nedeniyle Euro Bölgesi'ndeki mevkidaşları tarafından sert şekilde eleştirilmişti. Bloomberg News'e konuşan üç kaynağa göre, maliye bakanları Varoufakis'in müzakereleri idare etme biçiminin sorumsuz olduğunu belirterek, kendisini vakit kaybettirmekle, kumar oynamakla ve amatör olmakla suçladılar.


Londra merkezli RBS Stratejisti Michael Michaelides "Bu hamle biraz çaresizliği haber veriyor. Zira Varoufakis'i görevden alarak tamamen teslim olmuyorlar, ancak bu sınırlama da biraz görevden almaya benziyor. Ancak bu sorunları değiştirmiyor. Yalnızca diğer maliye bakanları hala görevde olduğu için anlamlı bir adım" diye konuştu. (Bloomberght)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar