Yunanistan'a saç traşı mümkün değil

Almanya Başbakanı Merkel, "Yunanistan, Euro Bölgesi'nde olduğu sürece borçları için indirim alamaz" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ın Euro Bölgesi içinde kalmaya devam ettiği sürece borçları için bir saç traşı alamayacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ın Euro Bölgesi içinde kalmaya devam ettiği sürece borçları için bir saç traşı alamayacağını söyledi. Merkel, kurtarma programı ilk gözden geçirmesinin hızla tamamlanmasını istedi.



IMF Başkanı Christine Lagarde ile görüşen Merkel, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın borçları için saç traşı uygulanmaması federal hükümetin bir talebi değil, bizim görüşümüze göre Euro Bölgesi'nde böyle bir şaç traşı yasal olarak mümkün değil. Biz IMF'in Yunanistan kurtarma anlaşmasında yer almasını ve bu konudaki müzakerelerin hızla tamamlanmasını istiyoruz" diye konuştu. 



IMF Başkanı Lagarde de Yunanistan'a yardım etmeyi sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. 



Lagarde, Merkel ile görüşmesi sonrasındaki açıklamasında, "Yunanistan için birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Başbakan Merkel ile gerçekten iyi bir müzakere gerçekleştirdik ve Yunanistan'a yardım etmeyi sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu.



Yunanistan'ın uzun vadeli sürdürülebilirliğe ihtiyacı olduğunu, Yunanistan'ın borç sürdürülebilirliğinin özel sektörden yatırımcılar için bir mesele haline geldiğini belirten Lagarde, "Yunanistan konusunda şu anda olmak istediğimiz, Yunan halkının ihtiyaçlarına yanıt verecek yerde değiliz" dedi. (Foreks)


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar