Zeybekçi CHP'ye ağır yüklendi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP`nin iktidara gelmesi halinde Kemal Derviş`in ekonominin başına getirecek olmasını bu sözlerle değerlendirdi. Kuşadası Korumar Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Zeybekci, 1980 yılında 5 milyar dolar bile olmayan Türkiye'nin dış ticaret hacmi toplamının yaklaşık 100 kat artarak 500 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kuşadası Korumar Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Zeybekci, 1980 yılında 5 milyar dolar bile olmayan Türkiye'nin dış ticaret hacmi toplamının yaklaşık 100 kat artarak 500 milyar dolara ulaştığını söyledi.  


Türkiye'de 2002 yılında 35 milyar dolar olan ihracatın 171 milyar dolara, 3 bin 400 dolar olan milli gelirin 10 bin 400 dolara, 230 milyar dolar olan toplam gayri safi yurt içi hasılanın 800 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın 17. Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi haline geldiğini kaydetti. 


Zeybekci, Türkiye'nin AK Parti döneminde destan yazdığını dile getirerek, şunları söyledi: "Enerji kaynaklarını tamamıyla başkalarının yönettiği, tüketim kanallarını, dağıtım kanallarını başkalarının kontrol ettiği, tüketim alışkanlıklarını başkalarının belirlediği bir dünyada, Türkiye bu destanı yazdı. Maalesef şimdiye kadar, 'Atam izindeyiz' dedik ama izne gittik, bir daha geri gelmedik. 


İlk defa Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyet hedefine elle tutulur, gözle görülür, matematiksel rakamlarla, kurgularla yaklaşan anlayışı biz getirdik." 



BİR EKONOMİ BAKANI ÇIKMAZ MI  



Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "iktidara gelmeleri halinde ekonominin başına Kemal Derviş'i getireceğini" söylediğine işaret eden Zeybekci, "Ana muhalefet partisinde bir ekonomi bakanı çıkmaz mı Bak işte Denizli'nin Tavas ilçesi, Pınarlar köyünden bir tütün amelesinin çocuğu, memlekette ekonomi bakanı olabiliyor. Yok muydu yani içinizde " diye sordu. 


Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'deki işsiz sayısını "yanlış hesapla 6,5 milyon" olarak ifade ettiğini dile getiren Zeybekci, "Türkiye'de 78 milyon nüfusun yüzde 51'i kaç yapar Hesabı kolay olsun 40 milyon diyelim. 40 milyonun yüzde 10'u kaç yapar Kaldı ki 3 milyon 200 bin şu anda işsizlik rakamı. Niye çıkmış bas bas bağırıyor, '6,5 milyon işsiz var Türkiye'de' diye Bunun hesap uzmanlığı bu kadar. 


Bunun bildiği hesap bu kadar" ifadelerini kullandı. Türkiye'de siyasetin itibarlı yapılması gerektiğini dile getiren Zeybekci, siyasetçilerin de en muteber kişi olmasının önem taşıdığını sözlerine ekledi. Zeybekci, konuşmasının ardından havayoluyla Gaziantep'e gitmek üzere Kuşadası'ndan İzmir'e hareket etti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar