Ziraat Bankası ve Halkbank en sağlam ligde

Kamu bankalarının gücünü The Banker da tescilledi. Ziraat, Batı Avrupa'nın en sağlam ikinci, Halk Bankası da yedinci bankası oldu... Sektörün hemen hemen her rasyoda lideri olan kamu bankalarının gücü, uluslararası platformda da tescillendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sektörün hemen hemen her rasyoda lideri olan kamu bankalarının gücü, uluslararası platformda da tescillendi. Ziraat Bankası, The Banker dergisi tarafından veri tabanındaki bankalar arasında yapılan sağlamlık ve güvenilirlik ölçümü ve sıralamasında, Batı Avrupa Bölgesi bankaları arasında ikinci ve 48 ülkeden küresel ölçekteki bankaların yer aldığı genel değerlendirmede ise 72. sırada yer aldı. Ziraat Bankası, Türk bankaları arasında da en yüksek sırada yer aldı.


HSBC'Yİ DE SOLLADILAR 


Paralel Yapı'nın 17-25 Aralık darbe girişimi ile hedef tahtasına koyduğu, Doğan Grubu'nun ise ağustos ayında mali bünyesinin zayıf olduğu iddialarını ortaya attığı Halk Bankası da Batı Avrupa sıralamasında yedinci, genel sıralamada 102'nci oldu. İki kamu bankası da sıralamada dünya devi HSBC'yi geride bıraktı. 


GÜÇLÜ ÖZKAYNAK 


"İşmodelimizi ve finansal yapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz" diyen Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, "Bu hedef için özkaynakların güçlendirilmesi ve etkin likidite yönetimine önem veriyoruz. The Banker araştırmasında Batı Avrupa'da ikinci, Türk bankaları arasında ise birinci sırada yer almaktan memnuniyet duyduk" dedi. 


KAMU BANKALARI SEKTÖRE FARK ATTI


KAMU bankalarının sağlamlılığına yönelik algı operasyonunu BDDK verileri de çürütüyor. Sektörde özkaynak kârlılığı yüzde 5.99, aktif kârlılığı ise 0.81 olurken, bu oranlar kamuda sırasıyla yüzde 6.89 ve 0.98 olarak gerçekleşti. Sektör genelinde yüzde 2.89, özel bankalarda yüzde 2.74 olan batık oranı, kamuda yüzde 2.4 oldu. Sektörde yüzde 14.82, yerli bankalarda yüzde 13.91 olan sermaye yaterlilik rasyosu ise kamuda yüzde 19.19 olarak gerçekleşti.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar