Zorlu Enerji'ye "Osmangazi" izni

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin paylarını satın alması işlemine, Rekabet Kurumunca izin verildiği bildirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rekabet Kurumu, Zorlu Enerji'nin Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketinin ve Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketinin yüzde 100 hisselerinin bağlı ortaklığı Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine devir işlemine onay verdi.



Zorlu Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklaması şu şelide:


Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi'nin ve Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi'nin %100 hissesinin Şirketimizin bağlı ortaklığı Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devri işlemine Şirketimizin 16.12.2016 tarih ve 353 sayılı başvurusuna istinaden Rekabet Kurumu tarafından izin verilmiştir.

Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin paylarının tamamı için söz konusu şirketlerin borçlarından arındırılmış faaliyet değerleri baz alınarak 360 milyon dolar tutarında teklif verildiği açıklanmıştı.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar