10 hisseyi model portföyüne aldı: GARAN, AKBNK, TCELL, VESTL, SISE, KCHOL, KRDMA, KRDMB, KRDMD, PGSUS

Vakıf Yatırım, 2021 strateji raporunda banka ve şirket hedef fiyat ile tavsiyelerinde değişikliğe gitti. Raporda, Yurt içinde 2021 yılında ekonomideki iyileşmeye paralel, bankacılık sektörünün risk maliyetinin gerileyeceği tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Model Portföy

GARAN, AKBNK, TCELL, VESTL, SISE, KCHOL, KRDMA, KRDMB, KRDMD, PGSUS

Yurt içinde 2021 yılında ekonomideki iyileşmeye paralel, bankacılık sektörünün risk maliyetinin gerileyeceğini ve bunun da karlılık göstergelerinin pozitif etkilemesi beklentimiz ile benzerlerine göre güçlü sermaye yeterliliği, yüksek özkaynak karlılığı ve sağlam aktif kalitesine sahip bankalar portföyümüzde yer alıyor.

2021 yılında hem küresel hem de Türkiye ekonomisinin büyümesinden olumlu etkilenecek, salgınla ilgili kısıtlama ve seyahat yasaklarının olmadığı dönemde endeks getirisini yenmesini beklediğimiz, değerleme olarak halen potansiyeli bulunan hisselere portföyümüzde yer veriyoruz.

Garanti Bankası: Güçlü sermaye tabanına sahip olan bankanın 2021 yılında benzer bankalara göre yüksek özkaynak karlılığını sürdüreceğini düşünüyoruz.

Akbank: Güçlü sermaye yeterliliği ve likiditesiyle öne çıkan bankanın,
2021 yılındaki büyüme döneminde kredi tarafında daha iştahlı olmasını bekliyoruz.

Turkcell: Güçlü abone bazına sahip olması, data talebinin sürmesi ve ARPU büyümesi şirketi cazip kılıyor. Halka arzlara olan talep nedeniyle iştirakleriyle ilgili potansiyel haber akışları, şirket hisselerini destekleyebilir.

Vestel Elektronik: Hem yurt içi hem de ihracat talebindeki canlılığın yanı sıra Avrupa Futbol Şampiyonası kısa vadede şirket hisseleri için katalizör olacaktır.

Şişe Cam: Girdi verdiği sektörlerdeki toparlanmanın desteği, operasyonel ve net kar tarafında yakalanacak büyümenin, pozitif fiyatlanmasını bekliyoruz.

Koç Holding: Büyüme döneminde hem iç tüketimde hem de ihracat tarafındaki toparlanmadan faydalanmasını beklediğimiz şirketin, yüksek iskonto işlem gördüğünü ve mevcut fiyatların giriş fırsatı sunduğunu düşünüyoruz.

Kardemir: Artan çelik fiyatlarının ve talebin sonrasında karlılıkta iyileşme öngörüyor, yeni yönetimle birlikte borç azaltımının sürmesini bekliyoruz.

Pegasus: Sektörde yaşanmasını beklediğimiz toparlanmayı, finansallarına hızlı yansıyacağı beklentimizle şirket hisselerini beğeniyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar