11 Haziran 2020 dolar kuru ne kadar oldu?

Amerikan Merkez Bankası (Fed) beklendiği gibi faizleri değiştirmezken dolar/TL 6,80 seviyesinin altında işlem görüyor. ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 6,5 küçülmesi beklenirken bugün yurt içinde açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Fed faizleri 0-0,25 bandında tutmasıyla birlikte dünyaya kriz geçene kadar dolar pompalayacağı mesajını tekrar vermiş oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar/TL yeni güne 6,77 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,70 seviyesinden açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte corona virüsünden 17 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 746 olduğunu açıkladı.

ABD Merkez Bankası(Fed) FOMC toplantısından beklendiği gibi faizin yüzde 0-0,25 aralığında devam ettirilmesi kararı çıktı. Tüm FOMC üyeleri faizin değiştirilmemesi yönünde oy kullandılar.

ABD Merkez Bankası(Fed) yetkilileri, bu yıl ekonomide yüzde 6,5 küçülme, 2021 yılında yüzde 5,0 büyüme tahmininde buluntular. Fed Başkanı Powell, faiz oranlarını artırmayı düşünmediklerini belirterek, ekonomideki toparlanmanın yılın ikinci yarısında başlamasının beklendiğini ifade etti.

‘EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI’
Fed Başkanı Powell, Mayıs ayı tarım dışı istihdam verilerinin istihdam piyasasında en kötüsünün geride kalmış olabileceğine dair bir sinyal olabileceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD ekonomisinde toparlanmaya destek için yeni bir corona virüsü yardım paketine “kesinlikle” ihtiyaç olduğunu ve bu yeni yardım paketinde bireylere daha fazla doğrudan ödeme yapılmasının yer almasının ciddi şekilde değerlendirilmekte olduğunu vurguladı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar