12 Ağustos 2020 dolar - euro fiyatları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in corona virüsü aşısının hazır olduğun açıklaması ile birlikte gram altının fiyatı 480 TL'den 435 TL'ye kadar çekildi. Dolar/TL merkez bankasının adımları ile 7,20-7,30 bandında işlem görürken gözler bugün Rus aşısının piyasalar tarafından nasıl algılandığında olacak. Merkez Bankası'nın açıktan faiz artırmadan piyasaya verdiği TL miktarını bugün de kısacak adımlar atması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar/TL hafta başında sert yükselişle 7.40 seviyesindeki tarihi rekoru gördükten sonra TCMB’nin dün daha da kuvettlendirdiği sıkılaştırma adımlarıyla desteğiyle 7.21’e kadar geriledi.

Türkiye’ye yönelik fiyatlamalarda iyimser seyir Merkez Bankası’nın geçmişte de birçok kez kullanılan ve piyasa tarafından örtülü faiz artışı olarak da adlandırılan likidite sıkılaştırması ile birlikte geldi.

Bankacılar TCMB’nin yanı sıra mevduat ve kredi faizlerinin de artırılması, aktif rasyosunun gevşetilmesi, yabancı bankalara swaplarda sınırlamanın sadece belirli alanlarda olsa da gevşetilmesi gibi bir arada atılan adımların ve küresel risk iştahındaki canlı seyrin piyasada son dönemdeki satış baskısını kırdığını belirtiyorlar.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar