16 Mart 2021 Dolar - Euro ne kadar oldu?

Merkez Bankası kararları haftasının ilk gününde 7,50 ile 7,60 aralığında dalgalanan dolar/TL, bu sabah saatlerinde 7,53'lerde yatay seyrediyor. Euro/TL'de benzer hareketle 9 liranın hemen üzerinde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içi piyasalarda Hazine ihaleleri izlenirken, yurt dışında ise ABD verileri yakından takip edilecek.

Haftanın en önemli gündem maddesini Merkez Bankası kararları oluştururken Türk Lirası, dolar ve euro karşısında sakin bir seyir izliyor. Haftanın ilk gününün başlangıcında 7,60'ın üzerine doğru hareketlenen ancak Türkiye ekonomisinin bütçe fazlası verisiyle hızla 7,50 seviyelerine kadar çekilen dolar/TL, 7,55 seviyelerinde dengelenmişti. Bu seviyelerdeki sakin seyrini bugüne taşıyan dolar/TL, sabah saatleri itibarıyla 7,53-7,54 düzeyinde yatay seyrediyor. Benzer grafikleri çizen euro/TL de 9 liranın hemen üzerinde işlem görüyor.

GÜNÜN AJANDASI

TÜİK ücretli çalışan istatistikleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) özel sektörün borç verilerini yayımlayacak(10.00). 

TCMB öğleden sonra yılın ilk ayına ilişkin konut fiyat endeksini  açıklayacak. Konut fiyatları Aralık ayında aylık yüzde 1,7, yıllık yüzde 30,3 artış göstermişti (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 tahvil ihalesi düzenleyecek. 2 Yıl ve 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahviller yeniden satılacak. Bir önceki 2  yıllık tahvil ihalesinde ortalama faiz yüzde 14,99, 5 yıllık tahvilde yüzde 13,50 seviyesinde oluşmuştu.

ABD'de perakende satışlar ve ithal fiyatları aynı saatte açıklanacak (15.30). Yılın ilk ayında perakende satışlar yüzde 5,3, otomobil hariç  çekirdek perakende satışlar yüzde 5,9 artış göstermişti. İki verinin ardından sanayi üretimi rakamları gelecek (16.15).

ABD'de günün diğer verileri, işletme stokları, NAHB Konut Piyasası Endeksi (17.00), API petrol stokları (23.30) olacak. Ayrıca 20 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor.

Avrupa'da ZEW Ekonomik Duyarlılık Endeksi günün en önemli verisi olacak. Almanya için Endeks geçen ay 71,2 olarak gerçekleşmişti.

AB Ekonomik ve Finansal İşler Konseyi Toplantısı gerçekleştirilecek.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar