17 Mart 2020 çeyrek - gram altın fiyatları ne kadar?

Piyasalar, yeni tip corona virüs salgınına yönelik endişelerin korku ve paniğe dönmesiyle negatif seyrini sürdürüyor. Altının fiyatları dün güne yükselişle başlamasının ardından bugün gram altın 307 liradan, çeyrek altın 503 liradan, Cumhuriyet altını da 2.068 liradan alıcı buluyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cuma günü, dolar kurundaki yükselişe rağmen altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, dün günü bir önceki kapanışa göre yüzde 2,8  azalışla 311,7 liradan tamamlamıştı. Bugün ise gram altın 307 liradan, çeyrek altın 503 liradan, Cumhuriyet altını da 2.068 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.484 dolar seviyesinde dengelendi.

Analistler, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik  etkilerini azaltmak için merkez bankalarının müdahalelerine devam ettiğini, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sürpriz bir toplantıyla politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 0-0,25 aralığına düşürdüğünü kaydetti.

Dünya genelinde merkez bankalarının para politikaları, ekonomi yönetimlerinin de mali  politikalarla ekonomiyi destekleme adımlarının birbiri ardına gelmesiyle vadeli  işlemlerde ABD endeks sözleşmeleri yüzde 3 değer kazandı.

Analistler, başta Fed olmak üzere küresel merkez bankalarının likiditeyi artırma çabalarının altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklemeye devam ettiğini, ancak küresel pay piyasalarında görülen sert düşüşler sebebiyle yatırımcıların likidite ihtiyaçlarını karşılamak için altın pozisyonlarını azaltmayı sürdürdüklerini belirtti.

17 MART ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 307 lira

Çeyrek altın: 503 lira

Cumhuriyet altını: 2.068 lira

Ons altın: 1.484 dolar

Kategoriler Altın
Yorumlar