20 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları

Dolar haftaya düşüşle başladı... Bir süredir koronavirüs teşviklerinden etkilenen dolar fiyatları 7.9 lira sınırı etrafında işlem görmeye devam ediyor. Dolar bugün güne nasıl başladı merak eden vatandaşlarımız için canlı dolar izleme ekranı haberimizde. 20 Ekim 2020 Salı dolar kuru, dolar kurunda son durum ve Kapalıçarşı anlık ve canlı dolar kuru...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar, ABD borsalarının dünkü düşüşünün ardından bugün karışık seyrediyor. Yurt içinde ise dolar/TL ve euro/TL dün gerilediği seviyelerini bugün itibarıyla koruyor.

Piyasalar Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına yoğunlaşmış durumda. Faiz artışı beklentisinin güçlenmesi etkisiyle dün dolar/TL ve euro/TL'deki geri çekilmenin ardından bugün sakin. Dolar/TL 7,90; euro/TL ise 9,30'dan el değiştiriyor.

Uzmanlar, ABD'de teşvik paketi ve seçimlere ilişkin haber akışının pay piyasalarının yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini, yurt içi piyasaların ise pozitif tarafta ayrıştığını söyledi.

Covid-19 vaka sayıları ve alınan önlemlerin yanı sıra jeopolitik gelişmelerin de gündemin odağında bulunduğunu aktaran uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, Hazine ihalelerinin izleneceğini, yurt dışında ise Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Euro Bölgesi'nde dış ticaret dengesi, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıç verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar