2.000 doları aşan altında yeni rekor

Küresel piyasalarda karışık bir seyir yaşanırken altın fiyatları 2.000 doları aştı ve rekor seviyelerini 2.030 doların üzerine çıkardı. Yurt içinde ise dünkü swap hattındaki TL sıkışıklığı kaynaklı satışların sonrasında piyasa tepkisi yakından izleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda salgına ilişkin belirsizlikler ve ABD'de gündeme gelen yeni teşvik paketine ilişkin gelişmelerin etkisiyle karışık seyir yaşanıyor. Altın fiyatları, düşen dolar ve tahvil getirilerinin güvenli limanların cazibesini artırmasıyla rekor seviyeye tırmandı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2.030 dolarla rekor seviyelerini geliştirdi.

Asya'da Çin, Japonya ve Avsutralya borsalarında hafif eksiler görülse de Güney Kore, Hindistan ve Hong Kong piyasaları artıda. ABD borsalarında dünkü pozitif kapanışın ardından bu sabah itibarıyla ABD vadelilerinde yükselişler söz konusu.

Yurt içinde ise dün swap hattında TL faizlerinin yüzde 1000'leri görmesinin ardından Borsa İstanbul'da bir ara yüzde 5'ler gören kaybın devam edip etmeyeceği yakından izlenecek. Dün, Londra'da TL sıkışıklığı nedeniyle, TL bulamayan yatırımcıların ellerindeki varlıkları satması nedeniyle sert kayıplar yaşanmıştı.

Dolar/TL'de kur makası sürüyor

Londra'daki swap piyasasında yaşanan TL sorunu kaynaklı olarak serbest piyasa ile bankalar arası piyasalarda dolar/TL'de oluşan kur farklılığı bugün de sürüyor. Dolar/TL, bankalar arası piyasada 6,94'lerin hemen üzerinde alıcı bulurken serbest piyasada ise fiyatlar 7,06 düzeyinden değerleniyor. 

ABD'de yeni teşvik paketi borsalara alım getirdi

Yatırımcılar, Beyaz Saray'ın bu haftanın sonuna kadar anlaşmaya varmak için aralıksız
çalışma sözü vermesiyle, ABD'nin daha fazla harcama açıklamasını umuyor. ABD Merkez Bankası (Fed) San Francisco başkanının ABD ekonomisinin başta düşünülenden daha fazla desteğe ihtiyaç duyacağı açıklamaları da uzun dönemli tahvil getirilerinin düşmesine neden olarak piyasaları olumsuz etkilendi.

Kategoriler Altın
Yorumlar