2020 asgari ücret ne kadar olacak? Zam miktarı belli oldu mu?

7 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren 2020 asgari ücret görüşmeleri bugün başladı. Özellikle asgari ücretle çalışan vatandaşları yakından ilgilendiren ve tüm vatandaşları etkileyen asgari ücret yeni yılda ne kadar olacak? 2020 Asgari ücret ne kadar olur? Zam oranı tahminleri neler? 2020 yılı asgari ücreti için ilk teklif Türk-İş'ten gelmiş, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Yaşam maliyeti 2578 TL. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetinin altında olmayacak" demişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asgari ücret yeni yılda ne kadar olacak? Zam miktarı belli oldu mu?

Yılın son ayında olmamızla birlikte vatandaların gözü kulağu gündemdeki haberlerde. Son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret haberleri yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Günün ilk ışıklarından bu yana son dakika asgari ücret aramalarına ilgi artıyor. Tüm gözler işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücreti Tespit Komisyonu'nda.

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 20 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

ASGARİ ÜCRET 2020'DE NE KADAR OLACAK?

Yeni yılın asgari ücret rakamı, yapılacak toplantılar sonrasında vatandaşlara duyurulacak. Beklentiler asgari ücretin 2020’de 2300 TL olacağı…

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar