2020'de borsada yükseliş: 2 sektöre işaret etti, o hisseleri önerdi

Ak Yatırım Araştırma Bölümü tarafından hazırlanan ‘2020 strateji’ raporu yayımlandı. Raporda, bu senenin hisse senedi yatırımları açısından iyi bir yıl olduğunun altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım Araştırma Bölümü Tarafından Hazırlanan Analiz:

'2020 hisse senedi yatırımları açısından olumlu bir görüntü sunuyor. Özellikle bankalar ve perakende tüketime dönük sektörlerde büyüme ivmesinin kuvvetli olacağını düşünüyor ve BIST için olumlu  görüşümüzü koruyoruz.

Küresel ölçekte, ABD-Çin ticaret  belirsizliklerinin azalması, likidite bolluğunun devam etmesi ve düşük  faiz oranları hisse senedi piyasalarını destekleyecektir. Yurtiçinde  de ekonomik canlanmanın belirginlik kazanacağını ve son iki yıla göre  finansal koşulların daha istikrarlı seyredeceğini düşünüyoruz.

Kredi koşullarının olumluya dönmesi, TL’nin değerinin istikrar kazanması ve  iç tüketimde iyileşme 2020’nin temel belirleyicisi olacaktır. Söz konusu kriterlerden olumlu etkilenecek hisselerin öne çıkacağını düşünüyoruz.

BIST-100 endeks hedefimiz 142 bin. Endeks hedefimizi şirket değerlemesi güncellemelerinin ardından %11 artışla 142 bin seviyesine yükseltiyor ve on iki aylık vadede ortalama %20 getiri hesaplıyoruz.

Model Portföy Hisse Önerileri

En beğendiğimiz hisseler arasında Garanti Bankası, İş Bankası, Anadolu Efes, Fonet, Koza Altın, Migros ve Pegasus bulunmaktadır. - Fonet Yazılım’ı model portföy  önerilerimiz arasına dahil ediyoruz.

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde Bilgi Yönetimi Sistemi yazılımında lider kuruluşlar arasında bulunan şirketin önümüzdeki yıllarda yurtiçi ve yurtdışında hızlı büyüme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. - Tüpraş’ı model  portföy önerileri arasından çıkardık. Bu tercihimiz dizel marjlarında  iyileşme sağlayacağını düşündüğümüz temiz yakıt kurallarının (IMO 2020) beklediğimiz hızda katkı sağlamamasından kaynaklanıyor. Ayrıca hisse üzerinde zayıf 4Ç19 sonuçlarının baskı yaratacağını düşünüyoruz.- Koç Holding’i grup şirketlerine ilişkin beklentilerimizdeki zayıflama nedeniyle model portföy önerilerinden çıkarıyoruz: Holding iştiraklerinden Tüpraş’ta faaliyet performansına  ilişkin beklentilerimizi bir miktar aşağıya çektik. Yapı Kredi Bankası’nda da olası bir piyasaya ortak satışının fiyatı baskılayabileceğini düşünüyoruz.'

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar