2020'de cirosunu 600 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor

Deniz ürünleri pazarında yüzde 60’lık paya sahip olan Dardanel, Türkiye ton balığı pazarında toplam üretimin yaklaşık yüzde 77’sini gerçekleştiriyor. 35 ülkeye ton balığı ihraç eden Dardanel, 2020’de yüzde 30’luk büyüme ile yıllık cirosunu 600 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflerken, Ekonomist Dergisinin “500 Anadolu Kaplanı” sıralamasında ise yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye ton balığı pazarındaki toplam üretimin yaklaşık yüzde 77’sine ve pazarın yüzde 60’ına sahip olan Dardanel, dünyada 35 ülkeye ton balığı konservesi ihraç ediyor. Çanakkale fabrikalarında ton balığı hat yatırımları yapan marka, üretimini yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyor.

Dardanel, yükselişini sürdürmeye devam ediyor

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan “Anadolu’nun 500 En Büyük Şirketi” sıralamasına Çanakkale’den dâhil olan 2 şirketten biri olan Dardanel Önentaş Gıda Sanayi, 2017 yılında 322. sırada yer aldığı listede, 2018 yılında yüzde 38’lik bir büyüme kaydederek, 286. sıraya yükseldi.

2020’de yüzde 30 büyüme yakalayarak cirosunu 600 milyon TL’ye çıkarmayı hedefleyen Dardanel, yurt içi planlamalarını üretim artışı doğrultusunda gerçekleştirecek.

Kadın istihdamına tam destek

Türkiye tonbalığı pazarının yaklaşık yüzde 77’sine sahip olan Dardanel, Çanakkale Fabrikasına tonbalığı hat yatırımı yaparak, üretimini %50 oranında artırmayı hedefliyor.

Ayrıca Çanakkale ve Enez’de yatırımlarına devam etmeyi planlayan Dardanel, Enez’de Ton Konserve Fabrikası ve Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’ne donmuş deniz ürünleri, hazır yemek sosları & atıştırmalıklar üretmek için yeni fabrika kurmayı hedeflerken, kadın istihdamı konusunda Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olarak çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Borsada Dardanel hisselerini anlık olarak takip et

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar