22 Nisan 2020 Dolar - Euro ne kadar oldu?

Küresel piyasalarda iki günlük sert düşüşlerin ardından bugün sınırlı da olsa normalleşme gözleniyor. Asya hafif ekside, ABD vadeliler ise artıda... Yurt içinde Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı yeni güne dolar/TL 6,97 seviyesinden başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD borsaları enerji hisselerindeki kayıplar eşliğinde sert düştü. Asya borsalarında ise ABD kadar olmasa da düşüşler gözlemleniyor. Wall Street'te geçtiğimiz 2 günde yaşanan sert aşağı hareketlerin ardından ABD vadeli endekslerinin bugün yataya yakın bir seyir izlediği görülüyor.

Gözler Merkez Bankası'nda

Yurt içinde ise gözler Merkez Bankası'nın faiz kararlarında olacak. PPK toplantısı sonrası saat 14.00'da açıklanacak olan karara ilişkin beklentiler 25-50 baz puanlık indirim yapılacağı yönünde… Yılın başından itibaren 225 baz puan indirim yapan Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9,75’e çekmişti.

Brent petrol 16 dolar seviyelerinde 

Petrol fiyatlarında bu hafta ortalığı karıştıran ABD ham petrolü mayıs vadeli kontrat dün sonlandı. Haziran vadeli petrol kontratlarında ise varil fiyatı 10 doların hemen üzerinde değerleniyor. Brent petrolde ise son işlemler 16 dolardan gerçekleştiriliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Enerji ve Hazine bakanlarına ABD  petrol ve gaz sektörüne fon sağlanmasına yönelik bir plan  hazırlamaları talimatı verdi.

Wall Street yüzde 3'ü geçen kayıplarla kapandı

Kapanışta, Dow Jones endeksi 600 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 2,7 azalışla 23.022,88 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 3,1 kayıpla 2.737,2 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 3,5 azalışla 8.263,23 puana düştü.

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar