23 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları

Dolar haftaya düşüşle başladı... Bir süredir koronavirüs teşviklerinden etkilenen dolar fiyatları 7.9 lira sınırı etrafında işlem görmeye devam ediyor. Dolar bugün güne nasıl başladı merak eden vatandaşlarımız için canlı dolar izleme ekranı haberimizde. 23 Ekim 2020 Cuma dolar kuru, dolar kurunda son durum ve Kapalıçarşı anlık ve canlı dolar kuru...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla tarihi seviyelerini 7,97'nin üzerine taşıyan dolar/TL, haftanın son işlem gününde 7,94-7,95 bandında işlem görüyor; euro/TL ise 9,41'de seyrediyor. Küresel piyasalar ise ABD seçimlerini ve salgında artan vaka sayılarını fiyatlamayı sürdürüyor.

ABD'DE BAŞKAN ADAYLARI KOZLARINI PAYLAŞTI

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine kısa süre kala başkan adayları Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Joe Biden'ı karşı karşıya getiren ikinci ve son canlı yayın tartışmasında hem iç politika hem de dış politika konularında keskin bir ayrışma öne çıkarken, özellikle Rusya ve Çin ile ilişkiler konusu gerginliğe neden oldu.

Yurt içinde, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini sabit tutmasına karşın Geç Likidite Penceresi faizi ile gecelik borç verme faizi arasındaki farkı 150 baz puandan 300 baz puana çıkarması dikkati çekti.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise dünya genelinde sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı çalışmaları, ABD'de teşvik paketi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin gelişmelerin de gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar