23 Mart 2020 Pazartesi dolar kuru fiyatı ne kadar oldu?

Piyasalar yeni haftaya da koronavirüs salgını ve bu salgının etkilere karşı alınan önlemlerin etkilerinin izlenmesi ile başlıyor. Dolar/TL güne 6,56 seviyesinden başlarken, euro/TL 7,04'ten açıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsten bugün 9 kişinin  daha hayatını kaybettiğini belirterek "Bugüne kadar toplam 20.345  test yapıldı, 1.236 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik"  dedi.

    - THY 5 nokta hariç tüm dış hat seferlerini 27 Mart'ta durduruyor.

    - Türkiye Bankalar Birliğinden (TBB), bankalara gönderilen  tavsiye kararında yeni mesai saati 12.00 ile 17.00 arası olarak  belirlendi.

    - Dünya genelinde koronavirüs vakası sayısı dün itibariyle 336  bine ulaştı. Bu virüsün yol açtığı hastalıklardan yaşamlarını  yitirenlerin sayısı ile 14 bin 641'e yükseldi.

    - Çin'de 39 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, tamamı yurt  dışından dönen kişiler.

    - G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, dönem  başkanı Suudi Arabistan'ın çağrısı ile bugün telekonferans aracılığı  ile olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecekler.

    - ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsle mücadele için 'Çok Özel' paket sözü verdi.

    - ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin koronavirisün ekonomik etkilerini  rahatlatma tasarısının ABD Kongresi tasarfından tamamlandığını,  tasarının aileler için tek seferlik olmak üzere 3 bin dolar yardım  ve Fed'in ekonomiye destek için 4 trilyon dolar likidite yaratmasını  içerdiğini bildirdi.

    - Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Strateji, Politika ve İnceleme Bölümü Direktörü Martin Mühleisen, küresel ekonominin koronavirüsten  oldukça vahim etkileneceği, ancak pandeminin yayılma döneminin uzun  sürecek olması ve istihdam oranlarının yüksekliği sayesinde ilk şoku  savuşturacağı öngörüsünde bulundu.

  - Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos,  koronavirüs salgınının etkisinin Avrupa'yı resesyona sokacağını ancak  bunun geçici olacağına ve Bölge'nin yılın ikinci yarısında positif  büyümeye geri döneceğini söyledi.

  - AB Komisyonu, AB maliye bakanlarının 5 Mart'ta yaptıkları  borçlanmayı sınırlayan AB bütçe kurallarının askıya alınması yönünde  çağrıyı resmi olarak hayata geçirmek için adım attı.

    - Almanya 150 milyar euro büyüklüğünde acil durum bütçesi hazırladı.

    - TÜİK tüketici güven endeksi, katı yakıtlar (10.00), Kültür ve Turizm Bakanlığı yabancı ziyaretçi sayısı (11.00) verilerine açıklayacak.

    - ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi (15.30) verisi gelecek.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar