24 Kasım 2020 Dolar - Euro ne kadar oldu?

24 Kasım döviz kurları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Dün güne 7.66 liradan başlayan dolar/TL 7.95'e kadar yükseldi. Günü ise 7.88 liradan kapattı. Bu sert yükselişte yurtiçi döviz talebindeki artış etkili oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içi piyasalarda yeni hafta oldukça hareketli başladı. Geçtiğimiz haftayı 7,55'in altında kapatan dolar/TL, dün piyasaların kapanışına doğru 7,95'in üzerini gördü. Kur bugüne ise 7,90'ın hemen altında başladı. 

Dolar/TL şu dakikalarda 7,94; euro/TL ise 9,42 seviyelerinden işlem görüyor.

Geçen hafta Merkez Bankası'nın 475 baz puanlık faiz artırımının ardından dolar/TL 7,70'lerden 7,52'ye kadar gerilemişti. Ancak kurdaki düşüş kalıcı olamadı.

Kurda son 5 haftadır büyük bir oynaklık yaşanıyor. Ekim ayı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında piyasa politika faizinde anlamlı bir artırım bekliyordu. Ancak Murat Uysal başkanlığındaki son toplantıda PPK faizi sabit tutmaya karar verdi ve kurda yukarı yönlü hareket başladı.

Bugün piyasaları etkileyecek bir veri açıklanmayacak. Türkiye'de artan koronavirüs vakaları yeni tedbirleri beraberinde getirebileceğinden piyasalar tarafından endişe ile takip ediliyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar