28 Aralık 2020 Dolar - Euro ne kadar oldu?

Merkez Bankası piyasaların beklediği faiz kararını açıklayarak, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puanlık artışla yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltti. Karardan etkilenen dolar fiyatları 7.4 lira seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası'nın beklentileri aşan faiz artırımı kararıyla oldukça hareketli geçiren döviz piyasalarında dolar/TL ve Euro/TL kurlarında kayda değer düşüşler yaşanmıştı. O düşüşler yılın son haftasında da devam ediyor.  Son 3 ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar/TL, 7,50'nin altına kadar geriledi. 7,48'i gören dolar/TL bu seviyelerin son olan 16 Eylül'de görmüştü. 

Yılın son haftasının ilk gününde, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Yurt içinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıısnın ardından Kabine Toplantısı takip edilecek gündem maddeleri olarak yer alıyor.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yılın son toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirecek. Kabine toplantısında, Covid-19'la mücadelede gelinen aşama, yerli aşı çalışmaları ve yurt  dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvimin yanı sıra ülke gündemindeki  çeşitli konuların ele alınması öngörülüyor. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapmaları  bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından bir basın  toplantısıyla, gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar