28 Nisan 2021 dolar - euro fiyatları

Dolar/TL'de ABD ilişkilerine ilişkin endişelerle yaşanan 8.50 üzerindeki tarihi rekora doğru yükseliş yerini 8.20 civarında dalgalı bir seyre bıraktı. Piyasalarda bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklamaları, yarın ise TCMB enflasyon raporu yön belirleyici gelişmeler olarak takip edilecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve kurumsal döviz satışlarıyla bu hafta 8.1840-8.4850 bandında sert dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL 8.2200/8.2500 seviyesinde bulunuyor.

Dolar Fed’in para politikası açıklaması ve ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşması öncesinde başlıca para birimleri karşısında gördüğü sekiz haftanın dip seviyesinden toparlanmaya çalıştı.

Dolar endeksi, 3 Mart’tan bu yana en düşük seviyesi olan pazartesi günü gördüğü 90.679’den hafif toparlanarak 90.968’e yükseldi ancak yatırımcılar mart sonundan bu yana devam eden düşüş eğiliminin sona erdiğine ikna olmadılar.

Dolardaki değer kaybı trendi bir süredir TL’yi de olumlu etkiliyor. Ancak bankacıların önemli bir bölümü bunun Türkiye ekonomisine yönelik riskleri kısa vadede da az görünür kılsa da bu risklerin hala mevcut olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Küresel piyasalarda doların zayıf seyrine devam etmesi ve önümüzdeki dönemde indirim beklentilerinin sürmesine rağmen yüzde 19 seviyesindeki politika faizi TL’yi destekleyen ana unsurlar olmaya devam ediyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar