3 Haziran 2021 dolar - euro fiyatları

Yurt içi piyasalarda gözler enflasyon verilerine çevrilirken dolar/TL ve euro/TL, salı gecesi gelen rekor seviyelerin adından dün geriledikleri seviyeleri bugün de koruyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içi piyasalarda enflasyon verisi günün ajandasında en önemli gelişme olarak ön plana çıkarken yurt dışında ise Hizmet Sektörü PMI verileri takip edilecek. Mayıs ayı enflasyonuna ilişkin piyasalarda oluşan beklenti aylık yüzde 1,50, yıllık yüzde 17,41 seviyesinde. Tüketici fiyatlarında nisan ayında aylık yüzde 1,68, yıllık yüzde 17,14 artış kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte faiz indirimine ilişkin beklentilerin artmasıyla baskılanan Türk Lirası, dolar ve euro tarihi zirvelerini yeniledikten sonra dün yönünü aşağı çevirdi. Dolar/TL, dün gerileridiği 8,60'ın hemen altındaki seviyelerini bu sabah da koruyor. Euro/TL'de ise işlemler 10,50 civarında gerçekleşiyor.

Doları için kritik ajanda: ABD istihdam verileri

Dolar, işlemcilerin ABD'de bugün ve yarın açıklanacak bir dizi istihdam verisine hazırlanmalarıyla ana destek seviyesinin üstünde işlem gördü. ABD'deki istihdam verileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ay sonunda gerçekleştireceği toplantının gündemini belirleyebilir. Dünya koronavirüs salgınından toparlanırken yatırımcılar doların değer kaybedeceğini öngörüyorlardı, ancak ABD ekonomisindeki beklenmedik canlanmanın faiz oranının düşük kalacağı yönündeki temel varsayımı tehdit altına almasıyla birlikte yatırımcıların kaygısı son dönemde arttı.

Piyasalardaki hava spekülatörlerin son haftalarda doların değer kaybedeceği yönündeki pozisyonlarını arttırmalarını engelledi. Bu da, bir ay önce acımasız bir aşağı yönlü trend olarak görülen süreci frenlerken, trend takipçisi işlemcileri bekle ve gör moduna geçmeye zorladı.

Euro dün dolar karşısındaki hafif kazancını kaybederek 1.2209 dolar seviyesinde işlem gördü. Dolar, yen karşısında 109.64 seviyesinde yatay bir seyir izledi. Doların diğer altı büyük para biriminin oluşturduğu sepet karşısındaki değerini gösteren dolar endeksiyse son haftalarda güçlü bir destek bulduğu 89.919 seviyesinde işlem gördü.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar