35 TL hedef fiyatla hissede 'AL' verdi

ICBC Yatırım, beklentilerin üzerinde dördüncü çeyrek bilançosu açıklayan Anadolu Efes hisse senedi için 35,00 TL hedef fiyatla 'Al' tavsiyesinde bulundu. Raporda, ' Hisse son bir yılda sadece %4 yükseldi' detayına da yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ICBC Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Net kar beklentileri aştı - Anadolu Efes 2020’nin 4. çeyreğinde 86 milyon TL net kar açıkladı. Konsensüs 49 milyon TL kar beklerken şirket geçen yılın aynı döneminde 196 milyon TL kar elde etmişti.

Satışlar arttı - Alkolsüz içeceklerde hacim artışı ve bütün operasyonlarda gerçekleşen yüksek fiyatlar ciroya olumlu katkı yaptı.

Yurt içinde bira satışları pandemi kısıtlamaları ile %13 daralırken, yurt dışı bira satışları özellikle Rusya’da artan Covid-19 vakalarından olumsuz etkilendi ve %2 azaldı. Alkolsüz içecekler (Coca-Cola İçecek CCİ) ise hem yurt içi hem de yurt dışı operasyonlardaki gelişmelerle satış hacmini %12 artırdı.

Şirketin konsolide net satışları 4. çeyrekte yıllık bazda %28, 2020 yılının tamamında ise yine yıllık bazda %16 yükseldi.

Karlılık iyileşti - Şirketin brüt kar marjı Rusya bira operasyonlarındaki fiyat baskısı, Türkiye bira operasyonlarındaki kısıtlamalar ve CCİ’de muhasebesel bazı değişiklikler ile geçen yıla göre 350 baz puan daraldı ve %36,2 seviyesine geriledi. Ancak özellikle yurt dışı bira ve CCİ’de gerçekleştirilen maliyet tasarrufları yurt içi biranın pazarlama giderlerindeki artışı dengeledi. Bunun sonucunda 4. çeyrek FAVÖK marjı geçen yıla göre 180 baz puan artarak %14,1 seviyesine ulaştı. 2020 yılının tümünde FAVÖK marjı 120 baz puan artışla %17,8 seviyesine yükseldi.

Net borç azaldı - Anadolu Efes’in net borcu geçen çeyreğe göre 281 milyon TL azaldı. Bunun sonucunda net borcun FAVÖK’e oranı 0,8 seviyesine indi (iyileşti). Şirketin elinde 8,5 milyar TL nakit bulunuyor ve yönetim 28 Mayıs’ta 1,15 milyar TL brüt kar payı ödemeyi planlıyor.
2021 beklentileri güçlü - Şirket 2021 yılında bira satışlarının düşük tek haneli yükselmesini, alkolsüz içecek satışlarının ise %4-6 seviyesinde artmasını bekliyor. Net satışların kur etkisinden arındırılmış halde %15 civarı yükseleceği, FAVÖK marjının ise geçen yıla göre bir parça zayfılayacağı öngörülüyor.

Değerleme - Hisse son bir yılda sadece %4 yükseldi ve BIST-100 endeksine görece %24 daha zayıf bir performans gösterdi. 2021 tahminlerimize göre 12,0 F/K ve 3,0 FD/FAVÖK çarpanlarından işlem gören Anadolu Efes için 35 TL hedef değeri ile AL önerisinde bulunuyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar