8 Mart Dolar ne kadar oldu

Dolar/TL Ağustos 2018'de yaşanan kur krizinin olduğu seviyelere gelirken piyasalar corona virüsüne karşı alınan önlemleri takip ediyor. Uzmanlar 1929 veya 2008 krizlerindekinden farklı olarak 2020 ekonomik krizinin salgın hastalık kaynaklı olduğu için piyasaların göstereceği reflekslere ilişkin önceki yıllardan bir örnek olmadığını söylüyor. Yarın petrol fiyatlarının ve dolayısıyla Türkiye'de de benzinin kaderi için belirleyici olacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Piyasalar önemli bir verinin açıklanmadığı günde corona virüsüne ilişkin ekonomik önlemlerin yansımalarını izliyor. Dolar/TL 2018 yılı ağustos ayındaki seviyelerine geri dönerken corona virüsü salgını atlatıldıktan sonra ortaya çıkacak ekonomik tablo merak ediliyor.

İŞSİZLİK FONU’NA KAYNAK

Merkez Bankası’nın (TCMB) 3 Nisan açık piyasa işlemleri portföy tutarında yaklaşık 10.5 milyar TL artış sağlandı. Bu artışta Piyasa Yapıcı bankalara tanınan İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklı Hazine tahvili alımları belirleyici oldu.

Benzer kapsamda dün de yaklaşık 5.1 milyar TL tutarında daha alım gerçekleştirildi. İşsizlik Sigortası Fonu’ndan 1 milyona yakın çalışan için kısa çalışma ödeneği ödemesi yapılması bekleniyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar