A1 Capital 2020'ye de fırtına gibi girdi

Türkiye’de finansal okur yazarlığı artırmak için eğitim seferberliği başlatan A1 Capital’in Borsa İstanbul Konferans salonundaki eğitimine 300’den fazla yatırımcı katıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yazı: Edip Ozan Üçok

A1 Capital’in Türkiye’ye bilinçli yatırımcılar kazandırmak adına başlattığı eğitim seferberliği, Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda dün altıncı kez yatırımcılarla buluştu. A1 Capital’in eğitim kadrosu, Genel Müdür Yardımcıları Belgin Maviş ve Atilla Esen’in organizasyonuyla 300’ün üzerinde konuk ağırlandı. 11 Ocak Cumartesi tam gün süren ve 2020 yılına ilişkin ekonomi, borsa ve kur beklentilerini analiz etmek için ücretsiz düzenlenen “Finansal Okur Yazarlık” seminerinde Ekonomist Haluk Bürümcekçi, Risk Yönetimi Uzmanı Dr. Gökhan Ugan, A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Belgin Maviş ve A1 Capital Direktörü Mustafa Keskintürk konuşma yaptı.

Eğitimde yatırımcılar doğru bilinen yanlışları ve başarılı yatırımlar için yol gösterici birtakım ufak tüyoları öğrendi.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Belgin Maviş, İstanbul’da 6. kez düzenledikleri eğitimle ilgili görüşlerini borsamatik.com’a anlattı.

Seminerlerde o anda gündemdeki konu neyse onu seçtiklerini belirten Maviş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz A1 Capital olarak finansal okur yazarlığın hemen hemen her kesime yayılmasından ve daha anlaşılır olmasından yanayız. Bu yüzden seminerlerimiz de hep yoğun ilgi görüyor. O an gündemdeki konu neyse onu seçiyoruz. Farklı şeyler anlatıyor, örneklerle destekliyoruz. Halkın anlayacağı şekilde yorumlarımızı yapıyoruz. Bu seferki konumuz altın, dolar ve döviz üzerineydi. Çünkü yatırımcı bunları merak ediyor. Borsa bu kadar yükselmişken dolar ne kadar geriler? diye soruyor. Bunun haricinde hisse koçumuz ve model portföyümüz ile ilgili de bilgilerimizi yatırımcılarla paylaştık.”

“Ürünlerinizi çeşitlendirin, gelecek borsada”

Yatırımcılara, yatırımlarını yaparken mutlaka bir destek almaları tavsiyesinde bulunan Maviş, “Korkularına yenik düşmek yerine daha profesyonel kişilerle yola devam etsinler. Aslında yatırımcıya şunu söylüyoruz: Ürününü çeşitlendir, borsaya da yatırım yap, hareket alanını genişlet. Unutma ki borsa bir oyun yeri değil bir yatırım yeri. Borsa oynayarak hem şirkete ortak oluyorsunuz ve burada gerçekten yatırımının karşılığını alabilirsin. Diğer taraftan cebinde doları tutuyorsun artmasını bekliyorsun sonra ‘Niye her şeye zam geliyor diyorsun?’ Çelişki oluyor. Fakat borsada bu yok. Şirketin temmettü vermesinden, sermaye artırımından kazanıyorsun. Burada önemli olan süreyi belirlemek ve hisseyi doğru seçmek" dedi.

Yeni uygulama Yatırımcı Check-Up’ı

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Belgin Maviş, A1 Capital’in yeni uygulaması ‘Yatırımcı Check up’ı hakkında da bilgiler verdi. Hisse Koçu’nun yanına Yatırımcı Check up’ını eklediklerini belirten Maviş, yeni uygulamaları hakkında şunları söyledi: “Herkes borsada para kazanamıyor hatta kaybeden daha fazla. Bu uygulamayla yatırımcılar borsada neyi yanlış yaptıklarını ölçebilecekler. Yatırımcıları burada belirli bir görüşmeye alacağız. Kaybeden tarafa biraz daha yakın olmak istiyoruz.”

“Eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz”

Eğitimlerin 2020 boyunca hız kesmeden devam edeceğini belirten Maviş geçmiş yıllarda Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere gittiklerini ama asıl hedeflerinin daha önce gitmedikleri Anadolu kentleri de olduğunu söyledi. “Her seminerimize yoğun katılım oluyor, bu yüzden A1 Capital ailesi olarak çok mutluyuz” diyen Maviş, “Eğitimlerimize devam edeceğiz çünkü bizim ve yatırımcıların bu eğitimlere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yatırımcının daha bilgili olmasını istiyoruz. Herkes bilgilensin ki, onlarla beraber maraton koşalım” ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar