A1 Capital, Pınar Süt'ü model portföyüne eklerken, Arçelik'i çıkardı

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yaptığı açıklamada model portföyüne Pınar Süt'ü (PNSUT) eklediğini belirtirken, Arçelik'i (ARCLK) de çıkardığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler, model portföy performansı ve yapılan değişikliklerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. A1 Capital, güçlü mali performans beklentisi ile PNSUT model'i portföyüne dahil ettğini duyururken, ARCLK hissesi model portföyde VESTL hissesinin yer almasından dolayı riskleri bölüştürmek adına model portföyden çıkartılmasını kararlaştırdıklarını ifade etti.

A1 Capital konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

Model portföyümüz 24 Ocak itibariyle sene başına göre %7,8 değer kazanırken BİST-100 endeksine göre %1,4 görece daha iyi performans göstermiştir. Bu hafta model portföyümüzden ARCLK hisselerini çıkartıp yerine güçlü mali performans beklentisi ile PNSUT’ü dâhil etme kararı aldık.

A1 Capital'ın 1 Ocak 2020 itibariyle model portföyüne eklediği şirketleri alttaki grafikte bulabilirsiniz...

 

PNSUT PINAR SUT MAMULLERI SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 90.65
Satış 90.75
Değişim 0.95%
Son Değer 90.75
En yüksek 91.25
En düşük 89.7
Haftalık Değişim 1.0579%
Aylık Değişim 6.8275%
Yıllık Değişim 36.5688%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar