AB, Avrupa İlaç Ajansı'nın Johnson&Johnson'ın aşısı için verdiği tavsiye kararına onay geldi

Küresel koronavirüs vaka sayısı 118,4 milyonu, can kayıpları da 2,6 milyonu aşarken; Bloomberg tarafından derlenen verilere göre şu ana kadar 334 milyon dozdan fazla aşı yapıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

AB'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ise Johnson and Johnson tarafından Kovid-19'a karşı tek doz olarak geliştirilen aşının AB'de kullanımı için tavsiye kararı alırken, AB Komisyonu, EMA'nın Johnson and Johnson'ın aşısı için bugün verdiği tavsiye kararını onayladı.

Tayland, olası kan pıhtılaşma riskini artırdığı iddiaları konusunda netlik sağlanana kadar Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımını geçici olarak durdurdu. Avrupa İlaç Ajansı (EMU) ise Oxford-AstraZeneca aşısının bu riski artırdığına dair hiçbir bulgu olmadığını, aşının “artılarının eksilerinden fazla olduğunu” açıkladı.

Türkiye’de son 24 saatte 146 bin 386 Kovid-19 testi yapıldı, 14 bin 46 kişinin testi pozitif çıktı, 63 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Planladığımız şekilde nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak salgın üzerimizde ağır bir baskı olmaktan çıkacak” açıklamasını yaptı.

ABD’nin New York eyaletinde iç hat yolculara yönelik karantina zorunluluğu kaldırılıyor
New York eyaletine ABD içinden yapılan giriş çıkışlarla ilgili, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan karantina zorunluluğunun kaldırılacağı açıklandı.

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada, New Yorkluların salgına karşı "büyük bir güç ve azimle" mücadele ettiğini belirtti. Cuomo, bunun sonucunda vakaların her gün düşmeye devam ettiğini, 1 Nisan'dan itibaren yurt içi yolculardan karantina talep edilmeyeceğini bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, tüm eyaletlere, 1 Mayıs'a kadar 18 yaş üzeri herkesin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı hakkının tanımlanması ve aşı olmak için sıraya alınması talimatı verdiğini açıkladı.

Biden, Kovid-19 salgını nedeniyle ülkenin kapanmaya gitmesinin 1. yılında ilk Ulusa Sesleniş konuşmasını yaptı.

Salgının, insanların hayatında birçok şeyi değiştirdiğini ve herkesin bir şeyler kaybettiğini dile getiren Biden, isim vermeden Donald Trump yönetimine de yüklenerek, "1 yıl önce bugün, pandemi nedeniyle her şey durdu. Virüs sessizlikle karşılandı ve günler, haftalar, aylar boyunca inkar nedeniyle kontrolsüz biçimde yayıldı. Bu durum da daha çok ölüme, enfeksiyona, strese, yalnızlığa yol açtı. 2019'daki fotoğraf ve videolar, başka bir çağda çekilmiş gibi." dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar