AB, Türkiye'yi 'riskli ülkeler' listesinden çıkarmadı

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun 15 günde bir yenilenen seyahat tavsiyeleri listesi, 1 Eylül itibarıyla yeniden düzenlendi. Türkiye'ye uygulanan kısıtlamalar yine kaldırılmadı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye, yeni listede de, koronavirüs vakalarının son günlerde artması nedeniyle zorunlu haller dışında gidilmemesi istenen, "riskli ülkeler" listesinde kalmaya devam edecek.

Seyahat tavsiyeleri listesi, AB vatandaşlarını uyarmak amacıyla ayda iki kez yenileniyor.

AB, koronavirüs vaka sayısı her 100 bin kişide 16'nın üzerinde olan ülkeleri, "riskli" sayıyor. Son günlerde Avrupa'da giderek artan vakalar nedeniyle, İspanya ve Kıbrıs da birçok ülke tarafından, Türkiye'nin de yer aldığı zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken turuncu listeye dahil edildi.

Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya'nın yanı sıra, 1 Eylül'den itibaren Macaristan ve Slovakya da turuncu listeye alınacak. Birçok Avrupa ülkesi, AB sınırları içindeki bu ülkelere de seyahat kısıtlaması getirilecek.

Yüksek vaka sayıları nedeniyle turuncu listede yer alan Slovenya da Hollanda ve ve diğer bazı Avrupa ülkeleri tarafından, kesinlikle gidilmemesi gereken kırmızı listeye alınması gündemde.

Kategoriler Gündem
Yorumlar