ABD, 46'ncı başkanını seçiyor: Trump ve Biden'ın oyları birbirine çok yakın

ABD'de, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oyların sayımına devam ediliyor. Tarihin en yüksek katılımlı seçimi olması beklenen seçimde, başkanının yanı sıra, Senato ve Temsilciler Meclisi üyeleri de belirlenecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve postayla oy kullanma tartışmalarının gölgesinde uzun süredir merakla beklenen seçim için doğu saatiyle 06.00 (TSİ 14.00) itibarıyla seçmenler oylarını kullandı.

Amerikan halkı, ABD'nin yeni başkanının yanı sıra Kongrenin iki kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı ile 100 üyeli Senatodaki 35 sandalye için de oy verdi.

AP'nin ilettiği sonuçlara göre Demokrat aday Biden New York, Virginia, Illinois, Maryland, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Vermont, Rhode Island, New Mexico, Delaware ve Washington, D.C. eyaletlerini kazandı.

Mevcut Başkan Trump ise Arkansas, Indiana, Kentucky, Tennessee, South Carolina, Alabama, Mississippi, West Virginia, North Dakota, Nebraska, South Dakota, Wyoming, Louisiana,Oklahoma ve Florida eyaletlerini aldı.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, şu ana kadar Senato'da Demokratlar sandalye sayısını 43'e, Cumhuriyetçiler 37'ye yükseltti. Temsilciler Meclisi'nde ise Cumhuriyetçiler 73 sandalye ile üstünlük sağlarken Demokratların sandalye sayısı 54 oldu.

Ayrıntılar geliyor...

Kategoriler Gündem
Yorumlar