ABD başkanlık yarışı hisseleri etkiledi

Uluslararası piyasalarda ABD ve Avrupa hisse senedi vadelileri, ABD'de 2020 başkanlık seçimine ilişkin gerçekleştirilen ilk münazaranın ardından geriledi. Dolar yükseldi ve ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD hisse senedi vadeli kontratları ve Asya hisseleri, sert geçen ve çekişmeli bir oylama olacağını işaret eden ABD başkanlık münazarasının ardından geriledi. Dolar yükseldi ve ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

S&P 500 Endeks vadelileri ABD Başkanı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasındaki canlı yayın tartışması sonrasında yüzde 0.6 düştü. Vadeliler münazara esnasında yüzde 0.7'ye kadar yükseldi.

Melbourne'de Pepperstone Group Ltd. araştırma biriminin yöneticisi Chris Weston, "Münazaradan gördüğümüz Biden kazanırsa Trump'ın bunu kabul etmeyeceği. İnsanlar seçim sonucuna itiraz edileceği şeklinde pozisyon aldı." dedi.

Traderlar aynı zamanda bu çeyreğin son gününde pozisyonlarını yeniden ayarlıyorlar. ABD hisseleri Salı günkü işlemlerde geriledi. Mali teşvikin genişletilmesine yönelik görüşmeler Çarşamba günü devam etmek üzere günü tamamladı.

Hong Kong ve Çin hisseleri verilerin Asya'nın en büyük ekonomisinin yavaşlamadan toparlanmaya devam ettiğini göstermesiyle yükseldi. Çin piyasaları Perşembe gününden itibaren tatillerle geçecek bir hafta kapalı olacak. Güney Kore Çarşamba günü kapalı. Japonya ve Avustralya hisseleri düştü.

Canadian Imperial Bank of Commerce Asya birimi makro strateji biriminin yöneticisi Patrick Bennett, Çin rakamlarının, faaliyet verisindeki sıçramanın Temmuz'da duraklamasının ardından Ağustos'ta devam ettiğini ve arttığını gösterdiğini söyledi. Bennett, yuanın dolar ve diğer önemli paralar karşısında yıl başından bu yana gösterdiği güçlü performansının yurt içi ekonomideki sıçrama ve hızlanan yabancı portföy girişlerinden destek bulduğunu belirtti.

Trump yönetimi ve Kongre'deki Demokratlar arasındaki teşvik müzakereleri bu hafta kritik bir evreye girdi. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Salı sabahı 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler Çarşamba günü devam edecek.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.40'ta yüzde 0.6 düştü. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.5 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.2 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.2 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.9 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.5 azaldı.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükseliş kaydetti.
Yen dolar karşısında 105.53 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan kuru 6.8161 oldu.
Euro/Dolar paritesi 1.1735'ten alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.65'te kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 2 baz puan artışla yüzde 0.80 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 1 düşüşle varili 38.89 dolara geriledi.
Altın yüzde 0.4 ekside ons başına 1,890.22 dolar oldu.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar