"ABD ekonomisine yönelik riskleri takip ediyoruz"

Fed Başkan Yardımcısı Clarida, ABD ekonomisine yönelik riskleri takip ettiklerini bildirdi. Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD ekonomisi için aralarında beklenenden zayıf enflasyon verisi ve global bir yavaşlama işaretlerinin de olduğu riskleri takip etmekte olduklarını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD ekonomisi için aralarında  beklenenden zayıf enflasyon verisi ve global bir yavaşlama işaretlerinin de olduğu riskleri takip etmekte olduklarını bildirdi.

"Görünüme yönelik potansiyel rnisklere uyum sağlıyoruz ve eğer aşağı yönlü bir risk görürsek, bu daha fazla genişlemeci politika için  çağrı yapabilmemizde bir faktör olabilir" diye konuşan Clarida, "Enflasyon verisi beklediğimizden düşük geldi. Global yavaşlama ABD'nin ekonomik  verilerini etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Clarida konuşmasında, ABD ekonomisinin iyi bir durumda olduğunu ve politika yapıcıların enflasyonda ısrarcı bir düşüş veya ekomnomi  için risk oluşturacak başka gelişmelere dair işaretler gördüklerinde  politikayı ayarlamaya hazır olduklarını da vurguladı.

"ABD ekonomisi çok iyi bir yerde, işsiizlik oranı yaklaşık 50 yılın  en düşük seviyesinde, enflasyon baskıları cansız, beklenen enflasyon  istikrarlı, GSYH büyüme oranı güçlü ve öyle olmaya devam etmesi  bekleniyor" diye konuşan Clarida, "ABD ekonomisi, Fed'in çifte hedefini  başarmaya son 20 yıl içindeki en yakın noktasında" dedi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar