ABD, Google ve Facebook'un deniz altından internet kablosu projesini engellemeye çalışıyor

ABD, Google ve Facebook'un Çinli ortakları ile destekledikleri deniz altından internet kablosu projesini engellemeye çalışıyor. Habere göre Amerikalı yetkililer, ulusal güvenlik gözden geçirmesi  çerçevesinde ABD ve Çin arasırndaki internet bağlantısı kurallarını yeniden yazmak istiyorlar.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

WSJ'nin haberine göre Amerikalı yetkililer, ulusal güvenliği gerekçe göstererek, Google ve Facebook ile Çinli bir ortakları tarafından desteklenen deniz altından internet kablo bağlantısı  projesini engellemeye çalışıyor.

Habere göre Amerikalı yetkililer, ulusal güvenlik gözden geçirmesi  çerçevesinde ABD ve Çin arasırndaki internet bağlantısı kurallarını yeniden yazmak istiyorlar.

WSJ'nin verdiği bilgiye göre, ABD ile Çin arasındaki telekomunikasyon konularının gözden geçirilmesi için oluşturulan panele Adalet Bakanlığı liderlik ediyor. Panel, projeye içinde yer alan Çinli yatırımcı Dr Peng Telecom & Media nedeniyle muhalefet ediyor.

Gemiler, Çin ile Los Angeles'ı bir birine bağlayacak olan 8 bin mil  uzunluğundaki data kablosunun hali hazırda büyük bölümünü döşemiş  durumdalar.

Eğer ABD, Pasific Light adı verilen deniz altı data kablosu projesine izin vermez ise, bu deniz altı kablo alanında ilk kez ulusal güvenlik gerekçesi ile lisans verilmemesi olayı olarak kayıtlara  geçecek.

Kategoriler Gündem
Yorumlar