ABD hisse senetleri, ABD ekonomisinin yeniden açılmasına ilişkin iyimserlikle ralli yaptı

ABD hisse senetleri, dün geç seans sonuna doğru gelen satışların ardından, Amerikan ekonomisinin yeniden açılmaya devam ettiğine ilişkin işaretler ve kilit perakende kârlarının güçlülük işaretleri göstermesinin ardından ralli yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle


Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Lowe's Cos. ve Target Corp.'un satışların tahminleri aştığını duyurmasının ardından yüzde 1.5'ten fazla yükseldi. Endeks Salı günü, virüs aşısına ilişkin kuşkuların artmasına neden olan haberlerle birlikte seansın son bir saatinde yaklaşık yüzde 1 düştü. Alışlar genele yaygındı ve finans, sanayi ve enerji grupları yükselişlere öncülük etti. Endeks Mart ayındaki en düşük seviyesinden bu yana yüzde 30 yükseldi, ancak volatilitenin geri dönmesi ile birlikte, kazançlar Mayıs ayında teklemeye başladı.

LPL Financial kıdemli piyasa stratejisti Ryan Detrick, "Bu yükseliş dün kapanışa doğru gelen satışların telafisi gibi görünüyor," dedi ve "Eyaletlerin açılmasına ilişkin haberlerin gelmeye devam etmesi piyasada iyimserliği artırıyor. Ekonominin oldukça yakın bir zamanda açılacağının farkına varılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi TSİ 18:15'te 51.44 puan ya da yüzde 1.76 yükselerek 2,974.38 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 398.58 puan ya da yüzde 1.65 yükselerek 24,605.44 puana ve Nasdaq Endeksi 180.72 puan ya da yüzde 1.97 tırmanarak 9,365.82 puana ulaştı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar