ABD petrolü 7 yılın zirvesinde

Petrol piyasaları, OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi toplantısından çıkan aylık 400 bin varillik üretim artırma planına ilişkin haber akışıyla hareketlendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi üretimin günlük 400 bin varil artırılmasını öngören mevcut plana sadık kalınmasını önerdi.

Petrol üretiminin pandemi öncesi seviyelere yaklaşacak olması, petrol gelirlerinin 2018’den bu yana en yüksek seviyede olması ve diğer üyelerin kademeli artış planını desteklemesiyle Suudi Arabistan toplantıda iyi bir konumda bulunuyor. Bloomberg'e konuşan bir yetkiliye göre ABD de mevcut arz artış planından memnun.

Toplantı öncesi Kasım ayında daha hızlı bir arz artışı kararı alınabileceği spekülasyonları yapılıyordu.

Panel tavsiye kararı haberi sonrası ABD ham petrolü kasım vadeli kontratı varil fiyatı yüzde 1,8 artışla 77,24 dolarla Kasım 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İngiltere'de akaryakıt krizi
İngiltere'de silahlı kuvvetler personeli, bu haftadan itibaren benzin istasyonlarına akaryakıt taşımaya başlayacak. Bir hafta boyunca tankerleri ve benzin istasyonlarının depolarını nasıl dolduracaklarını öğrenen askerler, ilk teslimatları pazartesi sabahı yapacak.

Ayrıca, 300'e kadar yabancı akaryakıt tankeri sürücüsü de mart ayının sonuna kadar İngiltere'de çalışmak üzere çok kısa sürede göreve başlayacak. İngiltere'de yapılan bir araştırmada, petrol istasyonlarının en az yüzde 26'sında ne benzin ne de dizel bulunuyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar