ABD ve Avrupa'da resesyonun ayak sesleri

Atlantik Okyanusu'nun her iki yakasında da ekonomistler, ABD ve Avrupa'da resesyon olasılığın keskin şekilde arttığına işaret ediyorlar.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu hafta sonu Almanya'da yapılacak G7 liderler zirvesi öncesinde Financial Times'a konuşan ekonomistler, Fed'in artan enflasyon ile mücadele için agresif faiz artırımlarına yönelmesi sonrası daha kötümser olduklarını ortaya koydular.

FT'ye konuşan Berenberg Bank baş ekonomisti Holger Schmieding, ABD ve Avrupa'da gelecek yıl bir ekonomik daralma yaşanması olasılığının arttığını belirterek. "Eskiden artmakta olan bir risk şu anda temel senaryo haline geldi" dedi.

Goldman Sachs, ABD ekonomisinin bu yıl resesyona girmesi olasılığını yüzde 15'ten 30'a çıkarırken, iki yıllık bir süreçte resesyon olasılığını yüzde 48 olarak ortaya koydu.

Moody's Analytics baş ekonomisti Mark Zandi de, "ABD'de resesyon riski alışılmadık derecede yüksek ve artıyor. Gelecek 12 ayda resesyon riskini yüzde 12 olarak görüyorum" diye konuştu.

Avrupa'nın ise ABD'ye göre daha kırılgan olduğunu savunan Zandi, "Bir resesyondan kaçınmak için biraz şanşa, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin kaybolmasına ve Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlının çabuk şekildre sona ermesine ihtiyacımız var" dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar