ABD'de dış ticaret açığı Eylül'de 5 ayın düşüğüne geriledi

ABD'nin Çin ile ticareti ABD Başkanı Donald Trump'ın tüketici ürünlerine getirilen yeni vergilerle ticaret savaşını tırmandırmasının ardından Eylül'de sert geriledi. Hem ABD hem de Çin'de ihracatçılar için düşüş derinleşti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ticaret Bakanlığı tarafından Salı günü açıklanan verilere göre ABD'nin Çin'den yaptığı ithalat bir önceki aya göre yüzde 4.9 düşüşle 37 milyar dolara gerilerken, ihracatı yüzde 10 düşüşle beş ayın en düşük seviyesine geriledi. Böylece ABD'nin Çin kaynaklı ticaret açığı söz konusu dönemde mevsimsellikten arındırılmış olarak 28 milyar dolara indi.

Tahminleri karşıladı

ABD'nin tüm mal ve hizmetlerde dış ticaret açığı 52.5 milyar dolar ile beş ayın en düşük seviyesine gerileyerek ekonomist tahminlerini karşıladı. ABD'nin tüm ihracatı Eylül'de yüzde 0.9 düşerek 206 milyar dolar olurken ithalatı yüzde 1.7 düşüşle 258.4 milyar dolara indi. Veride 1 Eylül'de uygulamaya alınan 110 milyar dolarlık Çin malına yönelik vergilerin de etkisi bulunuyor. Söz konusu vergiler, Apple saatler, giyim ve ayakkabı gibi popüler ürünleri de etkiledi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar