ABD'de günlük vaka 580 bini aştı

Omikron varyantının hızlı yayılımı ülkelerde vaka sayılarının da rekor seviyelere çıkmasına neden oluyor. Varyantın etkisiyle ABD'de üst üste iki gün vaka sayılarında rekor kaydedildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de koronavirüs vakaları Omikron varyantının etkisiyle rekor sayılara çıktı.

New York Times'ın veri setine göre Çarşamba günü açıklanan 488 binlik vaka sayısının ardından Perşembe günü de ülkede günlük vakalar 580 bini aştı.

Buna karşın hastaneye yatışlarda ve ölümlerde benzer hızda artış görülmedi. Geçen iki haftalık sürede ülkede koronavirüs kaynaklı ölümler yüzde 5 düştü. Hastaneye yatışlarda ise artış yüzde 15 civarında gerçekleşti.

Hastaneye kaldırılan çocuk sayısında tedirgin edici artış

ABD'de Kovid-19'un Omikron varyantı hızla yayılırken, pozitif vakalar arasında çocukların hastaneye yatış rakamları yetkilileri tedirgin edecek boyuta yükseldi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) paylaştığı bilgilere göre, günlük 17 yaş ve altı 334 çocuğun Kovid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırıldığı, bu rakamın bir önceki haftaya göre yüzde 58 artışa denk geldiği belirtildi.

CDC, Kovid-19 salgınının başından beri 5-17 yaş arası çocukların hastaneye yatış oranlarında günlük ortalamanın en yüksek olduğu tarihin 342 vaka ile Eylül ayında yaşandığı bilgisini paylaştı.

Aynı tarihler arasında, Omikron varyantının etkisiyle hastaneye yatan tüm yaş gruplarındaki ortalama artışın ise yüzde 19 olduğu bildirildi.

Yetkililer, 18 yaşından küçük gençlerdeki aşılanma oranının düşüklüğünden şikayet ederken aynı yaş grubunda hastaneye kaldırılanların çoğunun aşısız olduğuna dikkat çekti.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar