ABD'de günlük vakalar 1 milyonu aştı

Omikron varyantının hızlı yayılımı ABD'de vaka sayılarının katlanarak artmasına neden oluyor. Ülkede günlük vaka sayısı 1 milyonu aşarak rekor seviyeye çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de koronavirüs salgınında vaka sayıları Omikron varyantının etkisiyle rekor kırdı.

Ülkede Pazartesi günü 1 milyondan fazla vaka sayısı bildirildi. Bu rakam pandemi süresince bir ülkede açıklanmış en yüksek günlük vaka sayısı olarak kaydedildi.

Omikron varyantının hızlı yayılımıyla vaka sayılarının katlanarak arttığı izlendi. Dört gün önce ülkede 590 bin günlük vaka izlenmişti.

Salgın ve hava koşulları uçuşların iptal olmasına neden oluyor

ABD'de yeni yılın ilk çalışma gününde 2 bin 600'den fazla uçak seferi, artan Kovid-19 vakaları ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı.

Uçuş takibi yapan "FlightAware.com" internet sitesine göre, ABD'de gün ortası itibarıyla 2 bin 600 uçuş gerçekleştirilemedi, 3 bin 100 sefer de ertelendi.

Yetkililer, ülkenin doğu ve orta kesimlerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile hava yolu şirketi çalışanlarının Kovid-19'un Omikron varyantına yakalanması sonucu ortaya çıkan personel eksikliği nedeniyle iptal veya ertelemelerin yaşandığını kaydetti.

ABD'de Noel tatili öncesi günlük ortalama uçuş iptali 100 civarında iken, Omikronun havacılık sektöründe çalışanları vurması ile iptal ve ertelemeler son bir haftada günlük birkaç bini geçmeye başladı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar