ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden iyi geldi

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 4 Temmuz'da sona eren haftada 1.31 milyona gerileyerek beklenenden fazla düştü. Beklenenden fazla düşüş kaydeden veri, iş gücü piyasasının yeniden bir gerileme yaşanabileceği yönündeki endişeleri hafifletti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre işsizlik haklarından yararlanma başvurusu yapanların sayısı 4 Temmuz'da sona eren haftada 1.31 milyona geriledi. Bloomberg anketine katılan uzmanların medyan beklentisi 1 milyon 375 bin idi.

Beklenenden fazla düşüş kaydeden veri, iş gücü piyasasının yeniden bir gerileme yaşanabileceği yönündeki endişeleri hafifletti. Bir önceki haftaki başvuru sayısı 1 milyon 427 bin olmuştu. Bir hafta gecikmeli süregelen başvurular verisi 27 Haziran haftasında 18.1 milyona düştü. Medyan beklentisi 18.8 milyon idi.

İş gücü piyasasındaki kazançların gelecek haftalarda hala risk altında olmasına karşın son rakamlar işten çıkarmaların azaldığını gösteriyor. Teksas ve Florida gibi bazı eyaletlerin yeniden açılma planlarını ertelemesi ya da geri adım atmasına neden olan vaka artışları öncesinde milyonlarca ABD'li iş sahibi oldu.

Verinin ardından ABD hisse senedi vadelileri ve Hazine tahvili faizlerinde fazla bir değişiklik olmadı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar