ABD'de perakende satışlar 6 ayın en zayıf artışını yaptı

Giyim, spor malzemeleri en fazla azalanlar oldu. Mağaza dışı perakende satışlardaki artış e-ticaretin güçlü seyretmeye devam ettiğini gösterdi. Otomobil ve yakıt hariç satışlar yüzde 0.2 arttı. Bu veride ise yüzde 0.6'lık artış bekleniyordu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de perakende satışlar Ekim'de altı ayın en zayıf artışını gerçekleştirerek, pandemiden ve yeni teşvik gelmemesinden dolayı tüketicilerin giderek daha çekingen olduğunu gösterdi.

Ticaret Bakanlığı'nın Salı günü açıkladığı verilere göre toplam satışlar bir önceki aya göre yüzde 0.3 arttı. Önceki ayın verisi yüzde 1.6 artış şeklinde aşağı yönlü revize edildi. Bloomberg anketinden çıkan beklentilerin medyanı yüzde 0.5'lik artış olacağı yönünde idi.

Otomobil ve yakıt hariç satışlar yüzde 0.2 arttı. Bu veride ise yüzde 0.6'lık artış bekleniyordu.

ABD ekonomisinin üçte ikisini oluşturan tüketici harcamalarındaki zayıf ivme, büyümenin üçüncü çeyrekte kaydettiği rekor sıçramanın ardından yavaşlayabileceğinin sinyalini veriyor. Öyle ki eyalet ve şehirlerde restoran vb işletmelere yönelik kısıtlamaların yeniden gündeme gelmesiyle Kasım ve Aralık ayları zor geçebilir.

Diğer yandan bu yıl ek bir mali teşvik geleceğine ilişkin ümitler azalmaya devam ediyor. Siyasi belirsizlik de etkisini tamamen yitirmiş değil.

 

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar