ABD'de TÜFE Haziran'da beklentileri aştı

ABD’den Haziran ayı TÜFE rakamları açıklandı. Fed’in en yakından takip ettiği çekirdek enflasyon Haziran’da aylık %0,3 artış ile Ocak 2018 sonrası aylık bazda en iyi performansı gösterirken yıllık ortalamanın ise son ayda tekrar %2,1’e yükselmesi pozitif karşılandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TÜFE, aylık %0,1 artış gösterirken yıllık %1,6 ile değişim göstermedi.

Çekirdek TÜFE aylık %0,3 ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken yıllık ise %2,1’e yükseldi.

Fed’in en yakından takip ettiği çekirdek enflasyon Haziran’da aylık %0,3 artış ile Ocak 2018 sonrası aylık bazda en iyi performansı gösterirken yıllık ortalamanın ise son ayda tekrar %2,1’e yükselmesi pozitif karşılandı.

Zayıflayan PMI verilerine karşın istihdam sektörünün güçlü olması sonrası gözler enflasyon verisine çevrildi ve TÜFE tarafında aylık- yıllık bazda önemli bir değişim yaşanmazken çekirdek kanatta yılın en iyi performansı görüldü.

Verinin ardından ilk tepkilere baktığımızda; ABD Dolar Endeksi 96,80 seviyesinden 96,97’ye yükseldi, ancak günlük bazda hala negatif bölgede işlem görüyor.

EUR/USD 1,1282’den 1,1262’ye geriledi. Ons Altın 1,418$ seviyesinden 1,411$ seviyesine geriledi. USD/TRY tarafında ise hissedilir bir değişim yaşanmadı, kur 5,67 yakınında negatif bölgede fiyatlanıyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar