ABD'deki davada sıcak gelişme: Halkbank’a 1 milyon dolarlık ceza verilsin

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Halkbank’ın hakkında açılan  davaya dahil olmadığı her bir gün için bir milyon dolar para cezasına  çarptırılmasını, katılmama konusunda ısrarcı olması halinde para cezasının her hafta katlanarak arttırılmasını talep etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Halkbank’ın hakkında davaya kalıtmadığı her bir gün için bir milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep etti.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, Savcılık, Halkbank’ın New York’taki davayı reddetmesi halinde,  ilk haftanın sonunda 7 milyon dolar, ikinci haftanın sonunda 21 milyon  dolar, sekizinci haftanın sonunda 1 milyar 800 milyon dolar tutarında  para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini iddia etti.

Başsavcı Geoffrey Berman imzasıyla mahkemeye yapılan başvuruda, Halkbank’ın katılımı reddetmesi halinde önerilen bir milyon dolarlık  cezanın katlamalı olarak uygulanması talep ediliyor.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, mahkemeye bugün yaptığı  ekleriyle birlikte yaklaşık 1100 sayfalık başvuruda, Halkbank’ın İran’a yönelik yaptırımların delinmesi konusunda şimdiye kadar  sergilediği tutumla yaptırımların delinmesinde odak noktası haline  geldiğini belirtti.

Savcılığın mahkemeye sunduğu başvuru dilekçesinde Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın suçlu bulunarak hüküm  giydiği hatırlatıldı.

Halkbank’ın İran’a yönelik yaptırımların delinmesi konusunda öncü bir rol üstlendiğini belirten savcılık, bankanın Amerika Maliye Bakanlığı’na da yalan söylediğini iddia etti.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar