AB'den Libra için soruşturma

Facebook'un UBER, Visa, MasterCard gibi devleri de yanına alarak oluşturduğu konsorsiyumun ürünü olan Libra için Avrupa Birliği, anti-tekel soruşturması açtı. AB, Libra'nın adil olmayan bir şekilde rakiplerinin kapanmasına yol açacağından endişe ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg News'un haberine göre AB Komisyonu, daha kullanılmaya  başlanmadan Libra ile ilişkili rekabete aykırılık potansiyeli olan davranışları araştırmaya başladı.

Habere göre AB Komisyonu, Libra'nın adil olmayan bir şekilde rakiplerinin kapanmasına yol açacağından endişe ediyor. Komisyon ayrıca, Libra destekli uygulamaların Facebook'un WhatsAPP ve Messenger gibi  hizmetlerine enterge olmalarından endişe duyuyor.

Facebook, Libra'yı global bir kripto para olarak 2020 yılında  piyasaya sürmeyi öngörüyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada 2020 yılında piyasaya sürülecek kripto para biriminin “Libra” olarak adlandırılacağı, Mastercard ve Visa gibi ödeme sistemleri tarafından da destekleneceği belirtildi.

Açıklamada Facebook’un kripto para birimine ilaveten “Calibra” adı verilen bir dijital cüzdanın oluşturacağı, platformun kullanıcılarının kendi aralarında mesajlaşır gibi “Libra” transferi yapabileceği kaydedildi.

 

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar