ABD'li ünlü yatırımcıdan dolar yorumu

DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach, dolar konusunda olumsuz beklentilerini korurken 2005’ten bu yana ABD hisselerinde görülen olumlu ayrışmanın sonuna yaklaştığını ve Avrupa hisselerinde yükseliş öngördüğünü belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach, ABD’de hükümetin aşırı teşviklerinin Çin ekonomisine yardım ettiğini, enflasyon beklentilerinin 1970’lerden farklı olmadığını ve uzun vadede dolarda düşüş beklediğini söyledi.

DoubleLine Total Return Bond Fund’ın Çarşamba günü yapılan internet yayınında değerlendirmelerini paylaşan Gundlach, ABD’deki devasa kamu teşviklerini eleştirdi.

Son dönemde kişisel gelirlerin üçte birinin transfer ödemelerinden geldiğine işaret eden Gundlach, sistemde çok fazla paranın “dökülüp saçıldığını” ifade etti.

Gundlach, ABD’nin devlet harcamalarının 1997’den bu yana Çin ekonomisine yaradığını belirtti. Tüketiciler arasında enflasyon beklentilerinin 1970’lerden çok farklı olmadığını kaydeden Gundlach, PCE verilerinin ise 1990’lardan bu yana görülmemiş seviyelere ulaştığına işaret etti.

Dolar konusunda olumsuz beklentilerini koruduğu görülen Gundlach, Dolar Endeksi (DXY) için 85 seviyesinin destek olduğunu söyledi.

Dolar için kısa vadede nötr olan ünlü yatırımcı, 2005’ten bu yana ABD hisselerinde görülen olumlu ayrışmanın sonuna yaklaştığını ve Avrupa hisselerinde yükseliş öngördüğünü belirtti.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar