ABD'nin teşvik paketinde detaylar belli oldu

Küresel piyasalar gündeminin ön sıralarında yer alan ABD'nin teşvik paketinde detaylar belli oldu. 908 milyar dolarlık teşvik paketi taraflar arasında yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle iki parçalı olarak hazırlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD’de Demokrat ve Cumhuriyetçilerden oluşan bir grup temsilci, koronavirüs pandemisinin ekonomik etkilerini azaltmayı hedefleyen 908 milyar dolarlık teşvik tasarısının ayrıntılarını açıkladı.

Teşvik paketi tasarısı taraflar arasında devlet yardımları ve işverenleri davalardan koruyan maddeler konusunda yaşanan derin anlaşmazlıklar nedeniyle iki bölüme ayrıldı.

Tasarının ilk bölümü yaklaşık 300 milyar dolar tutarında küçük ölçekli şirketlere desteği, haftada 300 dolarlık işsizlik yardımlarının süresinin uzatılmasını ve aşı dağıtımı için yardımları içeriyor.

İkinci bölümde ise sadece iki madde var: Demokratların talep ettiği 160 milyar dolarlık devlet yardımı ve Cumhuriyetçilerin talep ettiği üzere işverenleri pandemi sonrasında açılabilecek davalara karşı koruyan bir madde.

Bu bölümlerden biri ya da ikisinin, Temsilciler Meclisi ve Senato’dan önceki teşvikleri süresi yıl sonunda sona ermeden geçmesi, Kongre’deki Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlere bağlı olacak.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Demokratik Lideri Chuck Schumer grubun çabalarını desteklerken, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ve diğer önemli Cumhuriyetçi liderler ise Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in 916 milyar dolarlık rakip tasarısına destek verdiklerini açıklamışlardı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar