'Açığa satış yasaklarının faydası olmadı'

Dünya Borsalar Federasyonu'ndan (WEF) yapılan açıklamada, merkez bankalarının borsalardaki olası dalgalanmalar için devre kesici gibi önlemleri olduğu, açığa satış yasaklarının ise bu duruma olumlu veya olumsuz etki etmediği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya Gazetesi'nden Deniz Kılınç'ın haberine göre, Dünya Borsalar Federasyonu, açığa satış yasaklarının faydalı bir sonuç vermeyeceği uyarısını yaptı.

“Düşen fiyatlar şirketlerin gelecekte daha az kâr edilebilir olacağına işaret ediyor,” denilen açıklamada, kötü seyreden bir piyasada bile uzun pozisyonlara kıyasla açığa satışların piyasa faaliyetlerinin oldukça küçük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekildi. Koronavirüs endişelerinin artmasıyla aralarında İspanya, İtalya, Fransa ve Belçika’nın aramında olduğu bazı Avrupa ülkeleri açığa satışları yasaklamıştı. İngiltere açığa satışların piyasa faaliyetlerini etkileyen bir kanıtın bulunamaması sebebiyle yasağı uygulamamış, ABD de yasağa karşı çıkanlar arasında yer almıştı. Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya da açığa satışların yasaklanması için baskı altında yer alırken, WEF Başkanı Nandini Sukumar, “Açığa satış yasakları fiyatları etkileyerek belirsizliği artırıyor” dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar