Adnan Bali: Mart ayı itibariyle görevi bırakacağım

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, dün ortaya atılan istifa haberlerini yalanladı. Bali, görevini Mart sonunda yapılacak olan genel kurulda bırakacağını ve bu kararı kurumsal gerekçelerle aldığını söyledi. Güne 6,99 TL seviyesinden başlayan İş Bankası C payları açıklama sonrasında halihazırda 6,97 seviyelerinden işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, dün ortaya atılan istifa haberlerini yalanladı.

Bali, 'Genel Müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım' dedi.

Bali'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle;

Bu toplantıyı dünkü haberler nedeniyle yapmış değiliz, önceden planladık

Genel Müdürlük görevimi mart sonunda yapılacak genel kurul itibarıyla bırakacağım. O tarihe kadar iş bankası genel müdürü olarak görevime devam ediyorum uygun görülürse yönetim kurulunda göreve devam edeceğim.

1 Aralık 1986'da bankaya girdim, 34 yılı geçtim, dolayısıyla 35 yıl kuralı işliyor, sürpriz bir konu değil böyle bir kural olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum.

Genel Müdürlüğe GMY Hakan Aran getirilecek.

BALİ'NİN KARARI İŞ BANKASI PAYINA SINIRLI ETKİ YAPTI

Banka hisseleri dün Bloomberg International'da yer alan "Adnan  Bali görevi bırakacak" iddiası sonrasında gerilemiş ancak basında yer alan yalanlama ile toparlanmıştı.

İş Bankası Genel Müdürü Bali, 10.03'te yaptığı açıklamada 34 yıldır bankada çalıştığını ve görevde 35 yıl kalma kuralı nedeniyle normal bir sürecin sonucu olarak Mart ayında görevi bırakacağını duyurdu. 

Bali, görevi Mart ayında bırakacağını ve sonrasında uygun görülmesi halinde Yönetim Kurulu'nda görev alacağını ifade etti.

Güne 6,99 TL seviyesinden başlayan İş Bankası C payları açıklama sonrasında halihazırda 6,97 seviyelerinden işlem görüyor. 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar