Ak Yatırım, Aygaz'ı araştırma kapsamına dahil etti

Ak Yatırım, Aygaz'ı 17,20 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi ile araştırma kapsamına dahil etti. Ak Yatırım, 'Hisse başına 17,2TL olan hedef fiyat  beklentimiz %64 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"AYGAZ: İştirak portföyüne göre tüm zamanların en düşük  değerlemelerine yakın işlem görmektedir.

Aygaz'ı Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyemizle araştırma  kapsamımıza dahil ediyoruz. Hisse başına 17,2TL olan hedef fiyat  beklentimiz %64 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. 1) 2018  yılında Entek Elektrik ve Yapı Kredi Bankası için toplam 270mn TL  sermaye artışı, 2) geçen yılın son çeyreğinde 179mn TL karşılık  ayrılması, 3) Entek Elektrik'te 75mn TL'lik değer düşüş karşılığı  kaydedilmesi ve 4) 2019 yılının ilk yarısında zayıf karlılık  açıklanması gibi sebeplerle hisse 2018'in başından bu yana %18  geriledi. Aygaz, Tüpraş ve Yapı Kredi Bankası'ndaki dolaylı %10,2 ve %1,61 paylarının piyasa değerine göre %19 iskontolu işlem görmektedir.

Hisse 2013 ve 2019 yılları arasında ise söz konusu varlıklarının  değerine göre %60 primli işlem görmüştü. Her ne kadar, yurtiçi LPG  dağıtımı sektöründeki büyüme potansiyeli ve karlılık özellikle son  yıllarda baskılanmış olsa da hissenin cari piyasa değerinin iştirak  portföyüne göre iskontolu işlem görmemesi gerektiğini düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar