Ak Yatırım hissede hedef fiyatını korudu

Ak Yatırım, 3Ç21’de piyasa ortalama beklentisinin altında net kar açıklayan Arçelik hissesi için 40,00 TL hedef fiyatını ve "nötr" önerisini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konuyla ilgili raporu şöyle:

3Ç21’de piyasa ortalama beklentisinin altında 651 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar piyasa ortalama beklentisi olan 702 milyon TL’nin ve bizim beklentimiz olan 717 milyon TL’nin altında gerçekleşti.

Operasyonel performans beklentileri karşıladı. Net karda yaşanan sapmanın temel nedeni beklentilerden fazla gelen finansal giderlerden kaynaklanmaktadır.

3Ç21’de Whirlpool-Manisa fabrikasının satın alımı ve Hitachi’nin Japonya dışı operasyonlarının %60’ının satın alımının ciroya katkısı 2,8 milyar TL oldu. Ciro 3Ç21’de yıllık %52 artarak 18,148 milyon TL’ye çıktı (piyasa beklentisi 18,099 milyon TL). Ciroda yaşanan kuvvetli artışın sebebi satın alımların etkisi ve hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yapılan fiyat artışları ve TL’nin zayıf seyri etkili oldu.

Arçelik’in yurtiçi cirosu 3Ç21’de yıllık bazda %32 artarken, yurt dışı cirosu yıllık %63 yükseldi. Yönetim 2021 yılı tahminlerinde sadece ciro büyüme beklentisini yurtiçi fiyat artışları sebebiyle ~%55’e yükseltti (önceki ~50%). 3Ç21 sonuçlarının bugün hisseyi nötr etkilemesini bekliyoruz. Arçelik hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 40,0 TL ve “Nötr” önerimizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar